Professionele coaching en begeleiding

Mijn coaching richt zich op diverse thema’s in het leven waar je problemen ervaart en behoefte hebt aan verandering of verbetering. Dat kan zijn op persoonlijk vlak, op het gebied van werk, studie of een combinatie daarvan. Denk aan kwesties als stress en burn-out, zelfvertrouwen, grenzen stellen, te veel prikkels en keuzes, gebrek aan zingeving ervaren of diepe verlangens niet in vervulling zien gaan. Hierin vastlopen heeft vaak invloed op meerdere levensgebieden; op je totale mentale en fysieke welzijn, je sociale relaties, thuis op je werk of studie.

BloeiWijzer helpt je ontdekken wat jou goed doet en waar jij je goed bij voelt. Een goede basis voor persoonlijk welbevinden ontstaat in verbinding met mens, dier en natuur. BloeiWijzer biedt doelgerichte en gestructureerde coaching en begeleiding waarbij natuur en/of dieren bewust worden ingezet als ondersteuning op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en onderwijs. Doel hiervan is om een positief therapeutisch effect op mensen te bewerkstelligen en het persoonlijk welbevinden te vergroten.

BloeiWijzer helpt je graag om tot positieve verandering, vormgeving en kwaliteit van leven te komen zodat je kunt floreren. Krijg inzicht in je valkuilen, kwaliteiten en talenten en leer vaardigheden waardoor je belastbaarheid en levensgeluk toenemen. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuwe, positieve gedachten en overtuigingen. Ruimte om op jouw eigen natuurlijke wijze tot groei en bloei te komen! 

Buiten coachen wérkt!

Tijdens de coachgesprekken gaan we naar buiten. Meerdere wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat buiten zijn goed is voor lichaam én geest. Buiten zijn bevordert het probleemoplossend vermogen en positieve gedachten. Als je buiten bent worden minder stresshormonen aangemaakt, de bloeddruk en hartslag gaan omlaag en het immuunsysteem krijgt een boost. Buiten zijn en buiten bewegen helpt om verbinding te maken met jezelf, tussen je gedachten, gevoelens en intuïtie. De natuur en de frisse buitenlucht stimuleren je om tot heldere inzichten en creatieve oplossingen te komen. Bij coaching in de natuur dient de omgeving als rustpunt, spiegel, inspiratiebron en oplaadpunt.

Mijn werkgebied ligt in diverse natuurgebieden in Noord-Holland Noord, in de Eilandspolder, regio Purmerend en het Noordhollands Duinreservaat tussen Castricum en Bergen aan Zee. Een andere locatie is in overleg ook mogelijk. Mocht het geen optie zijn om naar buiten te gaan, dan kan het coachgesprek plaatsvinden op locatie of in een prettige, lichte coachruimte in De Rijp.

Werkwijze

Heb je behoefte aan coaching en wil je verkennen of BloeiWijzer je daarbij kan helpen? Je kunt altijd contact opnemen en vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Als de wederzijdse klik en het vertrouwen er is kunnen we afspraken maken voor een coachtraject op maat. Een coachtraject bestaat meestal uit meerdere gesprekken en duurt, afhankelijk van jouw specifieke situatie en coachvraag, meestal een aantal maanden. Een coachgesprek duurt 1 tot 1,5 uur per keer. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan verhelderende en inspirerende opdrachten die helpen om de door jouw gewenste verandering aan te brengen, te gaan doorvoelen en doorleven.

BloeiWijzer hanteert een positieve aanpak, met werkvormen vanuit Oplossingsgerichte Coaching, Outdoor lifecoaching, Rationeel Emotieve Therapie (RET), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Mindfulness, Veranderkunde en Animal Assisted Interventions.

Vergoedingsmogelijkheden 

Veel werkgevers vergoeden coaching als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket of vanuit het opleidingsbudget. Meestal betreft dit coaching in het kader van ziekteverzuimpreventie, versterken of ontwikkelen van vaardigheden of loopbaanontwikkeling. Informeer bij je werkgever wat de mogelijkheden zijn.

Heb je vragen? Neem gerust contact op of maak direct een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.