BloeiWijzer brengt het binnenste buiten

Mijn naam is Mariska Laros. Ik geloof er oprecht in dat kwetsbaarheid tegelijkertijd kracht kan zijn en dat wanneer je in staat bent om deze kwetsbaarheid te omarmen, er prachtige mogelijkheden liggen tot vernieuwing en groei van jezelf en van een ander. 

In een notendop: sensitieve verbinder, creatieve denker, oordeelvrije luisteraar. Levert een frisse kijk op zaken, helpt richting bepalen, gericht op groei en ontwikkeling. Handelend vanuit gelijkwaardigheid, integriteit en zorgvuldigheid. Open en positief.

Tijdens mijn werk als verpleegkundige (10 jaar in het ziekenhuis, 5 jaar huisartsenzorg) en ook als adviseur (13 jaar) heb ik allerlei soorten trajecten en projecten in de gezondheidszorg mogen begeleiden. Daarbij had ik contact met patiënten, mantelzorgers en individuele zorgverleners. Maar ook met kleine en grote teams, organisaties en regionale of landelijke samenwerkingsverbanden. Ieder individu en iedere groep mensen bezit eigen unieke, soms onvermoede, talenten en krachten om positief, sterker en steviger uit problemen of lastige situaties te komen. Júist door te erkennen dat die kwetsbaarheden er nou eenmaal zijn en deze niet te ontwijken of er schaamte over te voelen. Op persoonlijk vlak heb ik zelf ook mijn kwetsbaarheden als kracht leren zien. Dit was en is soms nog steeds niet altijd eenvoudig, maar ik heb mijn eigen veerkracht en potentieel leren ontdekken. Ondanks én dankzij deze worstelingen. Zonder wrijving geen glans.

In maart 2020 heb ik mijn baan opgezegd en mijzelf de tijd gegund om te reflecteren, los te komen en te fantaseren. Ik heb besloten om vorm te geven aan mijn eigen verlangens. Meer tijd en aandacht voor het proces van het individu dan dat van organisaties. Meer verbinding tot stand brengen tussen mens, dier en natuur door hun krachten en kwaliteiten te bundelen.

Door oordeelvrij te luisteren en vragen te stellen help ik anderen verbinding te maken met persoonlijke verlangens en kwaliteiten. Met het bepalen van de gewenste persoonlijke ontwikkelingsrichting. Met het uitstippelen van een route om weer tot groei en bloei te komen vanuit omstandigheden in het leven waarin men dreigt vast te lopen. Verbinding, gelijkwaardigheid, integriteit en oprechtheid staan daarbij voorop.

Als outdoor lifecoach breng ik het binnenste buiten. Letterlijk. Door naar buiten te gaan en daar rust, inzicht en beweging aan te brengen op punten die in iemand besloten zitten. Kwesties die het persoonlijk geluk en welzijn in de weg staan. Daarbij maak ik gebruik van mijn eigen unieke mix aan kwaliteiten, competenties, werkervaring en opleidingen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij mij hoog in het vaandel. Ik heb erkende diploma’s in Outdoor Lifecoaching, Burn-outcoach en Therapiehondbegeleider. Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Hiernaast beschik ik over erkende diploma’s op HBO-niveau (Verpleegkunde), post-HBO niveau (Kwaliteit in de Gezondheidszorg) en master-niveau (Management&Innovation).

Heb je vragen? Neem gerust contact op of maak direct een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.