Leven zonder (klein)kinderen

Misschien lukt het jullie niet om zwanger te worden. Of heb je altijd al geweten dat zelf kinderen krijgen niet zal lukken? Misschien heb je eigenlijk nooit een kinderwens gehad of is het leven anders gelopen en is het er simpelweg nooit van gekomen om een kind te krijgen. Of had je je verheugd op kleinkinderen maar zal je nooit opa of oma worden?

Het gemis van (klein)kinderen kan een gevoel van o.a. verdriet, boosheid, jaloezie, eenzaamheid en gebrek aan zingeving teweeg brengen. Het kan ook invloed hebben op je onderlinge relatie als stel zijnde en op de relatie met familie of vrienden wanneer die wél (klein)kinderen hebben.

Geconfronteerd worden met onbegrip, goed bedoelde maar voor jou pijnlijke opmerkingen of het gevoel vriendschappen te verliezen doordat jij geen (klein)kinderen hebt en anderen wel, is niet altijd makkelijk. Hoe ga je met dit alles om? Welke invulling wil je aan je leven zonder (klein)kinderen geven? BloeiWijzer biedt een luisterend oor en ondersteunt je graag in het vormgeven van een voor jou vervullend, zinvol en optimistisch leven zonder (klein)kinderen.

Heb je vragen? Neem gerust contact op of maak direct een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.